Art Home
Image default
Auto's en Motoren

Auto verkopen

Lees hier over de auto verkopen. Vaak is het iets van de lange adem, maar dat hoeft niet. Desalniettemin ervaren velen particulier een auto van de hand doen als een flinke klus, met veel teleurstellingen. Lees in deze tekst wat tips over vlot en makkelijk de auto van eigenaar laten wisselen.

Gebruikte auto’s, er is veel aanbod

Ieder jaar komen er ongeveer een half miljoen nieuwe auto’s op de weg. Deels daarvan zijn geen personenauto’s, het gaat om het aantal kentekens wat op jaarbasis afgegeven wordt. Het merendeel van de personenauto’s is lease, en die komen na het contract als gebruikte auto op de markt. Daar zitten zeer goede auto’s bij, en dankzij de leaseconstructie zijn al die auto’s goed onderhouden. De auto’s moeten ze natuurlijk adverteren, en daarom is er zoveel aanbod. Het is moeilijk om tussen zoveel aanbod jouw auto eruit te laten springen. Je staat met je occasion in een lange lijst. Het kan voorkomen dat je wekenlang je auto adverteert, en dat er geen enkele reactie komt. Je gaat weifelen; vraag ik niet teveel voor de auto? Anderzijds, de prijs laten zakken kan de potentiële koper de indruk geven dat de auto niet in orde is, en die inruk wil jij niet wekken.

Er zijn meerdere opties

Niet uitzonderlijk volgen er teleurstellingen. Je hebt contact met iemand die interesse heeft, en je denkt een serieuze klant. Het komt tot een afspraak dat de klant de auto wil zien, en je treft je voorbereidingen. Je maakt de auto goed schoon, je wacht op de geïnteresseerde, en die komt niet opdagen. Dat zijn van die momenten dat je gaat denken, ik stop met adverteren. Ik kan de auto houden, zelf helemaal oprijden tot het rijp is voor de sloop, of de auto op een andere manier verkopen dan met adverteren. Je kan dan inruilen overwegen, maar dat kan alleen als je auto wil blijven rijden, of de auto van de hand doen via ikwilvanmijnautoaf.nl. Dit gaat snel en erg vrijblijvend. Je stuurt de foto’s in die je ook gebruikt hebt om de auto te adverteren, je vult enkele gegevens in, en dan krijg je een bod van een autobedrijf uit de buurt die jouw auto in het assortiment wil opnemen. Op dat moment heb jij nog alle keuze. Accepteer je het bod, dan is jouw auto verkocht. Accepteer je het bod niet, dan houd je de auto in bezit. Uiteindelijk, een auto verkopen kan niet sneller en eenvoudiger dan via ikwilvanmijnautoaf.nl.